Zrazy wolowe ile dusic

Lub prawdopodobnie istnieć przedmiot smaczniejszego w naszym domu, niż świeży, jednocześnie czysty i chrupiący kotlet schabowy usmażony na medal i cieniutko potłuczony? Aby schabowy miał idealną strukturę, pragnie być porządnie roztłuczony - na tyle, by mięso stało się delikatne, i po przysmażeniu kruche, i dodatkowo nie tak szybko, by kotlet nie był zbyt wysoki, inaczej wyda na soczystości. Dodatkowo w sukcesie bitek wołowych potrzebujemy pokroić mięso w odpowiedniej grubości plasterki, a wtedy tłuc je tłuczkiem do ciała, aby osiągnęło dobrą grubość i budowę.

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w dodatku z lekkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam zwyczajny tłuczek do ciała, którym będziemy potrafili samodzielnie skontrolować jakość ubijanych kotletów. Jednak przy ogromniejszej miar kotletów, na dowód dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, lub jak gramy do nich ciało coś niższej jakości, na przykład karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie również wtedy, gdy przyrządzamy kotlety w zakładach żywienia zbiorowego, lub na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością robi się tłuczenie kotletów ręcznie, bo można łatwo opaść z chęci, ponadto tłuczek do ciała jako danie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na tak takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

https://neoproduct.eu/hr/spartanol-ucinkovit-nacin-pretvaranja-masnoce-u-misicnu-masu/

Stąd też, jeśli potrzebujemy rozbijać mięso na kotlety często, w szerokiej zawartości, albo z twardego mięsa, oszczędźmy sobie wag i zainwestujmy w specjalne urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest łatwo łatwa w obsłudze - wystarczy dać do niej element mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, natomiast drugim otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na wszelkiej grubości mięsa. Jeśli chce nam, aby całe swoje kotlety były podzielone równomiernie, łatwo i szybko, zatem nie jest skuteczniejszego wyjścia, jak właśnie kotleciarka do użytku domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie istnieje owo taki wielki nakład - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem prostym w obsłudze, w utrzymaniu w czystości, dodatkowo nie przesadnie kosztownym, jak mogłoby się zdawać.